Мира Радева: Изненадата е разликата между ГЕРБ и БСП

Мира Радева: Изненадата е разликата между ГЕРБ и БСП
Според социологът Мира Радева, резултатите от изборите се дължат и на консолидацията на десните избиратели. Снимка: life.dir.bg
A A+ A++ A

„Ако трябва да сравняваме с предварителните прогнози, изненадата на изборите за Европейски парламент е голямата дистанция между БСП и ГЕРБ“, каза за novinite.bg Мира Радева. Според нея, разлика между 5, 6 до 7% в полза на ГЕРБ можеше да се очаква, но тя е дори по-голяма. „Тази разлика се дължи на няколко факта, като на първо място - десният избирател беше раздразнен от опита на едно задкулисие демонстративно, нагло и арогантно да управлява страната, което тръгна от скандала с Пеевски.“, каза още Радева.


„ГЕРБ остана най-стабилната проевропейска и прозападна партия в България“, посочи Мира Радева и допълни, че на тези избори се е реализирала консолидация на десните избиратели, а в ляво конкуренцията е била голяма.

Според Радева, „България без цензура“ е била политически камуфлаж.
„Очаквам управляващите да се окопаят във властта, защото нямат друг шанс. На тях по принцип им се клатеха краката. Те ще се опитат максимално дълго да останат на власт“, каза още Радева.

Според социологът, „Атака“ не е разочарование на тези избори. „Волен Сидеров толкова пъти дърпа дявола за опашката, в рамките на политическата си кариера, си позволи неща, които един нормален политик не би могъл да си позволи“, коментира Радева. Тя определи резултатите на ГЕРБ като феномен в българския политически живот, защото от възникването на партията до последните избори, те винаги са получавали най-голямо доверие от избирателите, въпреки, че кампанията им е била доста скромна.

#кампания #България без цензура #Атака #България #БСП #ГЕРБ #Радева #социолог #Мира Радева #Евроизбори 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »