Стрелецът от Брюксел не е открит

Стрелецът от Брюксел не е открит
Предстои да бъде разпространен фоторобот на стрелеца. Снимка:ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Стрелецът от атентата срещу Еврейския музей в Брюксел все още е на свобода. Неговата самоличност все още не е установена, съобщи Белгийската федерална прокуратура.

В неделя следобед е починал и портиерът на Еврейския музей в града. Той беше приет в много тежко състояние в болница. Останалите, загинали на място, са двама туристи от Тел Авив и французойка, работела в музея на доброволни начала.

Предстои да бъде разпространен фоторобот на стрелеца. Следователите разполагат със снимки и видеозаписи от мястото на инцидента. Прокуратурата призова за съдействието на свидетели.

Белгийските власти са освободили единственият заподозрян, който беше задържан в събота след стрелбата, статутът му е променен на свидетел.

Президентът на Франция Франсоа Оланд съобщи в неделя, че няма съмнение за „антисемитския характер” на нападението срещу Еврейския музей в Брюксел, при което загина гражданин на Франция, предаде AFP.

„Антисемитският характер на този акт, стрелбата в Еврейския музей в Брюксел с намерение за убийство, е извън съмнение”, каза Оланд от град Тюл, където ще упражни правото си на глас на изборите за Европейски парламент.

#Брюксел #атентат #стрелец #самоличност #фоторобот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"