Виолета Николова възнаградила „изключително големия“ си и „тежък“ труд

Виолета Николова възнаградила „изключително големия“ си и „тежък“ труд
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова смята, че няма нищо нередно в това човек сам да оцени работата си, а в нейния случай ставало дума и за признанието на гражданите и фирмите, които обслужвала ръководената от нея администрация.

Бонусите, които Николова си отпуснала, били знак на признание и за положения от нея „изключително голям и тежък труд“.

„Опашките пред агенцията бяха по три улици, имаше забавяне на произнасянията по 40 дни, чакаха ме 150-годишни отчети“, каза Николова пред bTV.

„Винаги съм преследвала държавния интерес. Не съм взела нито един лев подкуп, не съм се корумпирала. Работила съм честно и почтено по 18-20 часа всеки ден“, посочи тя.

Николова направи собствено описание на свършеното от нея за година и три месеца: „Агенцията по вписванията постигна едни изключително добри и достойни резултати. Тя вече не е тази рутина, разкрепостеност без контрол, която съществуваше. Агенцията е много добре ситуирана работеща администрация. Да не кажа, че е пример за работеща администрация“.

Тя неколкократно повтори, че допълнителни материални стимули се вземат във всички държавни администрации и това се знаело.

Нормално обаче било те да са най-високи в приходните Агенция по вписванията, Агенция „Митници“ и НАП, тъй като внасяли милиони левове в държавната хазна и не можели да се приравнят с едно министерство.

Виолета Николова призна, че преди да подпише трудовия си договор, е била запозната с наличието на бонусна система. Този стимулиращ принцип се практикувал и по времето на НДСВ и БСП. А според нея подобно материално признание за служителите ги пазело от корупция.

Тя отбеляза, че по закон е можела да си дава още по-големи бонуси – в рамките на 25% от приходите на агенцията, което се равнява на 15 000 лева месечно. Николова обаче не се възползвала. В своя защита бившата шефка откри и грешка в сметките, изнасяни в медиите, които пропускали да извадят месечните й удръжки от заплата 1500 лева.

#Виолета Николова #Агенция по вписванията #бонуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »