1000 души на протест в Тайланд

1000 души на протест в Тайланд
Сблъсъци в Тайланд. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Над 1000 души излязоха на протест в тайландската столица Банкок, въпреки забраната за масови мероприятия, която армията въведе, предаде АФП. В центъра на Банкок е имало леки сблъсъци между протестиращите и военнослужещи от въоръжените сили на страната. 

Ръководителят на военната хунта в Тайланд генерал Прают Чан Оча предупреди хората да не се присъединяват към уличните протести, като заяви, че нормалните демократични принципи не могат да се приложат в момента.

Генерал Прают оправда и задържането на десетки политици и активисти, повечето от които свързани със сваленото правителство. Задържането до една седмица е разрешено от закона, посочи военен говорител.

По-рано десетки известни академици и журналисти бяха повикани от армията в опит да се неутрализират критиците и потенциалната опозиция. След преврата, ситуацията с човешките права в Тайланд се влошава стремително, подчерта регионалният директор на Хюмън райтс уоч за Азия Брад Адамс. Според правозащитни организации са задържани над 150 души.

#Тайланд #Прают Чан Оча #Банкок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници