Напукани стени и уплаха в Кърджали след земетресението

Напукани стени и уплаха в Кърджали след земетресението
Жена в апартамент на десетия етаж тръгнала да излиза на терасата, но силният трус я повалил на пода. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сградата на Историческия музей в Кърджали е пострадала след земетресение в Гърция, усетено и в България, като според първоначални данни има напукани колони и паднали витрини.

В града е получен сигнал за разрушен комин на сграда и паднала тухла върху автомобил.

Екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" са на местата на произшествията.

В кварталите “Студен кладенец” и “Байкал” се съобщава за сериозно напукани стени на къщи, а собствениците нямат застраховки и са притеснени как ще се справят с щетите.

“Паркираните на улицата автомобили се люлееха, пищяха аларми, полилеите се клатеха като махало на часовник с голямо отклонение, от рафтовете на секциите хвърчаха книги”, разказват жители от по-ниските етажи в блоковете.

Жена в апартамент на десетия етаж тръгнала да излиза на терасата, но силният трус я повалил на пода.

“Беше невъзможно да стана, а внукът ми на годинка беше сам в стаята си. С пълзене се отправих натам, но вратите не се отваряха, беше шокираща минута”, разказва тя.

“Черпехме се с приятели за празника в заведение на открито, изведнъж всичко по масата задрънча и взе да пада, а отсрещните блокове се огъваха, най-близкият до нас се пропука”, казва мъж от квартал “Възрожденци” в Кърджали.

Проф. Николай Милошев от БАН предупреди в извънредната емисия на БНТ да очакваме дълга серия от вторични трусове. Такива се усещат все още в Кърджали, но според специалистите така земята ще освободи напрежението и ще се успокои.

#Гърция земетресение #Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"