Махат кмета на Търговище?

Махат кмета на Търговище?
Търговище е на прага на предсрочни кметски избори, ако бъде отстранен кметът Мирев /в ляво на снимката/. Снимка: www.targovishte.bg
A A+ A++ A

Търговище е на прага на предсрочни кметски избори, след като Върховният административен съд (ВАС) реши окончателно, че градоначалникът д-р Красимир Мирев (БСП) е бил в конфликт на интереси. Това е първият такъв случай, а кметът е отстранен, защото е похарчил 1428 лв. общински пари за канцеларски материали в книжарницата на сина си.

През май 2013 г. Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси излезе със становище, че кметът е нарушил закона.
Първоначално Административният съд в София отмени решението на комисията, но тя протестира във ВАС. Д-р Мирев заяви пред в. "Труд", че не може да коментира съдебно решение. Той ще чака произнасянето на комисията. Синът му Димитър също отказа да говори.

От Комисията за конфликт на интереси съобщиха, че до месец ще издадат наказателно постановление, с което ще наложат на Мирев глоба (вероятно 7000 лв.) и отнемане на заплатите му като кмет за периода, в който е бил в нарушение. Това са възнагражденията за 25 месеца.

Очаква се изборите да са наесен.

#София #Търговище #глоба #книжарница #син #Димитър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »