Българските спасители се завърнаха от наводнена Сърбия

Българските спасители се завърнаха от наводнена Сърбия
„Удовлетворен съм от отличните резултати, които показахте по време на мисията в Сърбия, нo най-вече съм доволен, че се завръщате живи и здрави в България“, заяви Маринов при завръщането на 19-те спасители. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българските пожарникари, които участваха в спасителната акция по време на наводненията в Сърбия, се завърнаха в страната ни и бяха посрещнати от заместник-министъра на вътрешните работи Васил Маринов.

„Удовлетворен съм от отличните резултати, които показахте по време на мисията в Сърбия, нo най-вече съм доволен, че се завръщате живи и здрави в България“, заяви Маринов при завръщането на 19-те спасители.

Зам.-министърът отбеляза, че България е била една от първите страни, оказали помощ на Сърбия, която бе засегната от наводнения, невиждани от 120 години.

„Убеден съм, че с вашата работа намалихте трагедията и жертвите, като показахте изключителен дух и професионализъм“, каза още Маринов.

„Показахте храброст, жертвоготовност и професионализъм, за което ви благодаря от сърце. С действията си доказахте, че сте жертвоготовни и че човешкият живот е най-важен“, заяви от своя страна сръбският посланик в България Владимир Чургус и добави, че пожарникарите са винаги добре дошли в страната.

„Всичко беше унищожено, а водата бе достигнала височина от 60-70 см“, посочи главният спасител Румен Веселинов.

„Изхвърлят се паркети, носи се храна и вода на населението“, разказа Веселинов и отбеляза, че един от най-големите проблеми е била липсата на канализация.

„Наводнения, умрели животни и много вода“, описа ситуацията в Ягодина пожарникар Евгени Евгениев.

Той разказа, че българският екип е участвал в отводняването на къщи, ремонтирането на диги и източването на язовири, като за 7 дни българите са отводнили близо 200 къщи.

#България #Сърбия #наводнения #пожарникари #спасители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници