„Сова Харис“ предвижда: БСП повежда пред ГЕРБ с до 35%

„Сова Харис“ предвижда: БСП повежда пред ГЕРБ с до 35%
Според „Сова Харис“ БСП повежда на евровота. Снимка: www.bnews.bg
A A+ A++ A

Според прогнозните данни на агенция „Сова Харис“ за евровота БСП повежда пред ГЕРБ с 31-35%. За партията на Бойко Борисов предвиждат да гласуват 28-32% от гласоподавателите, за ББЦ – 9-11%, и за ДПС - 8.5-10.5%. 

Агенцията отчита леко покачване на броя на хората, убедени, че ще гласуват в неделя, а именно - 45% от имащите право на глас. Това означава, че в неделя поне 2,6 млн. души ще застанат пред урните. Съотнесено към официалните избирателни списъци, ще бъде отчетена избирателна активност от около 40%. 

Тенденцията, която улавят от „Сова Харис“ през последния месец, е леко подобрение на резулатата на ГЕРБ, докато БСП запазва предишното си ниво, въпреки че социалистите се ползват с по-високо одобрение. Тези ефекти се дължат на фактите, че ГЕРБ успяват да привлекат част от привържениците на Реформаторския блок, който е техният основен опонент вдясно. Същевременно в левия спектър АБВ успява да привлече няколко процента от традиционния електорат на столетницата.

Отчетена е и тенденция за ръст на подкрепата при „Атака“. Към момента обаче повишението изглежда недостатъчно, за да осигури място на националистите в Брюксел. 

#Сова Харис #БСП #Евроизбори 2014 #ГЕРБ #Атака #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »