Ожесточени сблъсъци в Истанбул

Ожесточени сблъсъци в Истанбул
Хиляди турци протестират срещу поведението на правителството след инцидента в мината в Сома, където загинаха 301 души. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ожесточени сражения между турската полиция и протестиращи избухнаха в квартал в Истанбул, където един мъж е бил тежко ранен в главата и е транспортиран в болница.

Демонстрацията започна в четвъртък сутринта в квартал Окмейдани, на източния бряг на Истанбул. Причината е поведението на правителството след инцидента в мина в Сома, при който загинаха 301 души, предаде БГНЕС.

Полицията използва сълзотворен газ и водни струи срещу десетки протестиращи, които хвърляха коктейли „Молотов“. Снимки, качени в социалните мрежи, показват проснат на земята мъж с окървавена глава. Според първите данни мъжът е в критично състояние. Не е известно дали той е протестиращ или обикновен минувач.

Профсъюзите алармираха за лошите стандарти за безопасност на много работни места и сближаването между правителството и големи фирми от минната индустрия. Премиерът Реджеп Ердоган заяви, че подобен вид инциденти не са необичайни.

#Истанбул #мина #Сома #сблъсъци #протести #Реджеп Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници