Регионалното министерство започва процедури за 72 км нови магистрали

Регионалното министерство започва процедури за 72 км нови магистрали
Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева съобщи, че държавата започва тръжни процедури за строителството на 72 км нови магистрали.

Процедурите са за Лот 3 на магистрала „Струма“ и за участъка Калотина – пътен възел „Храбърско“ от магистрала София - Калотина.

Терзиева подчерта, че до края на 2014 г. ще завърши строителството на 90 км нови пътни участъци, сред които двата лота на АМ „Марица“ и Лот 4 на АМ „Струма“.

„Работим усилено по реализацията на големите пътни обекти в страната, колкото и да твърдят някои бивши управляващи, че сме провалили проектите“, заяви регионалният министър.

Тя отбеляза, че до края на годината трябва да приключи работата по АМ „Марица“, и посочи, че когато е поела Министерството на регионалното развитие, е заварила замразено строителството от десет месеца.

Терзиева обяви, че в четвъртък е стартирана обществена поръчка за избор на изпълнител на рехабилитацията на над 7 километра от второкласния път между автомагистрала АМ „Тракия“ и Пазарджик и за изграждането на първия етап от Западния обход на Пазарджик.

Обходът, на стойност над 15 млн. лева, е изключително важен за безопасността на движението и подобряване на градската среда, защото ще изведе транзитния трафик от града.

#магистрали #Струма #Марица #София #Калотина #Десислава Терзиева #Тракия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"