Киев с доказателства, че Русия саботира изборите

Киев с доказателства, че Русия саботира изборите
В самопровъзгласилата се Луганска народна република е въведено военно положение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Украинският премиер Арсений Яценюк призова за спешно свикване на заседание на Съвета за сигурност на ООН по повод ситуацията в страната.

„Обръщам се към нашите партньори от Съвета за сигурност на ООН с молба незабавно да свикат заседание. Възнамеряваме да представим доказателства за това, че именно от руска страна се правят опити за проваляне на президентските избори, за ескалиране на конфликта, както и за предизвикване на кръвопролития и завземане на украински гранични пунктове“, заяви премиерът по време на посещение на военно поделение близо до Киев, цитиран от УНИАН.

Междувременно беше съобщено, че най-малко 9 украински войници са били убити при атаки на проруски сепаратисти, предаде АФП.

Атаките, при които има и около 20 ранени в Луганска и Донецка област, стават три дни преди президентските избори, които са много важни за бъдещето на страната.

В самопровъзгласилата се Луганска народна република е въведено военно положение. Обявена е и всеобща мобилизация на мъжете между 18- и 45-годишна възраст, заяви лидерът на републиката Валерий Болотов, цитиран от РИА Новости.

По думите му ще бъдат мобилизирани всички мъже, които подлежат на военна повинност.

#президентски #избори #Арсений Яценюк #Съвет #сигурност #ООН #молба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници