Срещата между Орешарски и Матео Ренци в Рим се отменя

Срещата между Орешарски и Матео Ренци в Рим се отменя
Заради промяната премиерът отмени посещението си в Рим, а българската делегация ще се води от вицепремиера Даниела Бобева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Планираната за днес среща между премиера Пламен Орешарски и италианския му колега Матео Ренци беше отложена за следващата седмица.

От правителствената информационна служба съобщиха късно в сряда, че е настъпила промяна в програмата. От там обаче не уточняват какви са причините за пренасочване на срещата между двамата министър-председатели от днес за следващата седмица.

Двамата премиери ще се срещнат по време на планираното по-рано посещение на Пламен Орешарски за среща с папа Франциск.

Заради промяната премиерът отмени посещението си в Рим, а българската делегация ще се води от вицепремиера Даниела Бобева.

По време на посещението й ще се състои среща с представители на най-влиятелната италианска синдикална организация, Всеобщата конфедерация на италианската промишленост. Вицепремиерът Даниела Бобева ще се поклони на паметника на Иван Вазов.

В късния следобед Даниела Бобева ще се срещне в посолството ни в Рим с представители на българската общност по случай Деня на българската просвета и култура и славянска писменост.


#среща #Орешарски #Матео Ренци #Рим #отменя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници