Прокуратурата поиска 5 г. затвор за Цветанов

Прокуратурата поиска 5 г. затвор за Цветанов
Прокуратурата повдигна обвинението на Цветан Цветанов на 22 ноември миналата година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата поиска 5 години затвор и конфискация на половината имущество на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото за присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР, предаде БГНЕС.

Делото започна за 26 март и се гледа по съкратена процедура. На заседанието на СГС на 22 май бяха разпитани бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров и министърът на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков Петя Първанова. Флоров е един от малкото свидетели, от които защитата на Цветанов не се отказа да бъдат разпитани пред съда.

Прокуратурата повдигна обвинението на Цветан Цветанов на 22 ноември миналата година. Според него, бившият вътрешен министър през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г., е присвоил пари от бюджета на МВР с цел да набави облага за бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР, в общ размер на около 50 000 лева.

По това дело Цветанов е с наложена мярка за неотклонение „Подписка“ и мярка за процесуална принуда "Забрана за напускане на пределите на Република България".

#СГС #гледа #дело #Цветан Цветанов #присвояване #Орлин Тодоров #Станимир Флоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"