Задържаха четирима хакери от „Анонимните“ в Испания

Задържаха четирима хакери от „Анонимните“ в Испания
Четиримата задържани в Испания са обвинени за публикуване онлайн на лични данни на охранители, работещи за испанския премиер, и на агенти на Националната полиция. Снимка: venturebeat.com
A A+ A++ A

В Испания са задържани четирима интернет пирати, принадлежащи към международната хакерска организация „Анонимните“ и обвинени в публикуване на поверителни данни, съобщи испанската полиция.

Арестът е станал в рамките на международна полицейска операция. На двама от арестуваните е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, трети е освободен под гаранция, а четвъртият, който е непълнолетен, е предаден на родителите му, се казва в комюникето на полицията, цитирано от АФП.

Акцията по задържането е била с кодово название Thunder и е част от международната операция на Интерпол Exposure, в рамките на която са повдигнати обвинения на още 10 души в Аржентина, шестима в Чили и петима в Колумбия.

Четиримата задържани в Испания са обвинени за публикуване онлайн на лични данни на охранители, работещи за испанския премиер, и на агенти на Националната полиция.

#Аржентина #Интерпол #Колумбия #Чили #полиция #„Анонимните“ #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"