Убилият приятеля си от Стефаново остава в ареста

Убилият приятеля си от Стефаново остава в ареста
A A+ A++ A

Варненският апелативен съд (ВАС) остави без уважение молбата за изменение на мярката за неотклонение и потвърди ареста на Никола Иванов, разследван за убийството на приятеля му Живко от село Стефаново, област Добрич, съобщиха от съда.

Апелативната инстанция определи като законосъобразни изводите на Добричкия окръжен съд, който на 17 февруари задържа под стража 55-годишния мъж от същото село, предаде БГНЕС.

Иванов е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 14 срещу 15 февруари тази година в село Стефаново е убил 68-годишния си приятел и съселянин Живко. Тялото било открито часове след престъплението в приземния етаж на къща на ул. „14-а“.

Предмет на разследването е умишлено убийство, което е тежко по смисъла на закона, който предвижда за това деяние затвор минимум 10 години.

Според този съд събраните до настоящия момент гласни свидетелства и други доказателства, макар и по косвен път, обосновават предположението, че Никола е участник в престъплението.

Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Никола отрича да е извършител на престъплението, но съдът се съобрази с факта, че следствените действия са в самото начало. Очакват се и няколко експертни заключения.

С оглед тежестта на наказанието Апелативният съд потвърди извода на първата съдебна инстанция, че ако е с по-лека мярка за неотклонение Иванов може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго деяние.

Този извод се мотивира и от събраните характеристични данни. Те представят Никола като агресивен и склонен към насилие след злоупотреба с алкохол.

Определението на Апелативния съд във Варна, с което бе потвърден първоначалният арест на Никола Иванов, разследван за убийството на 68-годишен мъж от село Стефаново, област Добрич, не подлежи на обжалване.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници