Бербатов отново номиниран за най-популярен футболист

Бербатов отново номиниран за най-популярен футболист
Нападателят на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов в схватка с Джонатан Уудгейт от „Стоук Сити“ по време на мач от английската Висша лига. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Българският нападател на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов отново бе номиниран в класацията „Най-популярен футболист в света за годината“, организирана от Международната федерация по футболна история и статистика (МФФИС).

В първия етап от класацията, който продължава до 15 декември, чрез гласуване се определят най-популярните футболисти на шестте континента.

След това в интервала от 15 декември до 5 януари ще се проведе гласуване за най-популярния футболист в света, като номинираните ще бъдат класираните играчи в челната петица в Европа и Южна Америка, първите трима в Азия, Африка и зона Конкакааф (Северна Америка и карибските страни) и спечелилият в Океания.

Бербатов спечели миналогодишната класация за най-популярен футболист в Европа, но на втория етап загуби от иранеца Фарад Маджиди.

Феновете могат да подкрепят своите фаворити, като участват в анкета, публикувана на уебсайта на федерацията.

Сред конкурентите на Бербатов са Уейн Рууни, Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Шави Ернандес, Златан Ибрахимович и Уесли Снайдер.

#Димитър Бербатов #Бербатов #Манчестър Юнайтед #Международната федерация по футболна история и статистика #класация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"