„Тройката“ одобри поредния транш за Португалия

„Тройката“ одобри поредния транш за Португалия
A A+ A++ A

Т.нар. „Тройка“ - Европейската комисия (ЕК), Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международният валутен фонд (МВФ), препоръча отпускането на поредния транш от финансовата помощ за Португалия, който е в размер на 14.9 млрд. евро.

Международните кредитори на Португалия – ЕК, ЕЦБ и МВФ, като цяло положително оценяват изпълнението на програмата за съкращаване на държавни разходи в страната и препоръчват отпускането на поредния транш от финансовата помощ в размер на 14.9 милиарда евро, предадоха световните агенции.

„Одобрението на това заключение ще позволи да се деблокира транш от 14.9 милиарда евро (9.7 милиарда от ЕС и 5.2 милиарда от МВФ). Отпускането на тези средства през април трябва да се одобри от борда на директорите на МВФ, Екофин и Еврогрупата“, се казва в доклад на МВФ, цитиран от РИА „Новости“.

В началото на април 2011 г. Португалия се обърна за финансова помощ към международните кредитори на фона на проблемите с банковия сектор и увеличаването на доходността по държавните облигации.

В резултат беше одобрен пакет от финансова помощ за страната в размер на 78 милиарда евро.

#Тройка #Европейския съюз #ЕС #Европейската централна банка #ЕЦБ #Международния валутен фонд #МВФ #Португалия #Екофин #Еврогрупата #финансова помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"