ГЕРБ: Над 700 000 лв. бонуси, раздадени от БСП

ГЕРБ: Над 700 000 лв. бонуси, раздадени от БСП
Общо 37 души са лицата, описани в отговора на Сметната палата – 4 души са били министри, зам.-министри 22 души и 11 членове на политически кабинети. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Допълнителни възнаграждения в размер на 733 625 лв. само за 2007 г. са получени от политически лица, които са били членове в бордове на държавни предприятия, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

Парламентарната група на ГЕРБ е получила отговор от Сметната палата за бонусите, които се получават в държавната администрация, съобщи на брифинг в парламента Димитър Главчев, цитиран от „Фокус“.

„Получихме отговор от Сметната палата, от който става ясно, че само за 2007 г. са получени такива възнаграждения в размер на 733 625 лв. от политически лица, които са били членове в бордове на държавни предприятия“, заяви той.

По думите му има несъответствия между декларираните доходи за още 315 470 лв., което е задължение да се извърши с декларация в публичния регистър, и това, което са декларирали в НАП.

Несъответствието е при 11 лица. Общо 37 души са лицата, описани в отговора на Сметната палата – 4 души са били министри, зам.-министри 22 души и 11 членове на политически кабинети, добави зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Поискахме отговор - кои от политическите кабинети от 2007 г. до 2010 г. са получавали основно възнаграждение в така наречените „хранилки“ – държавните бордове, едновременно бидейки политически лица – министри, зам.-министри, членове на политическия кабинет, и са получавали пари и в бордове на държавни предприятия“, каза още Главчев.

#ГЕРБ #Димитър Главчев #бонус #Сметната палата #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"