ОПАК предоставя 7 млн. лв. за електронно управление

ОПАК предоставя 7 млн. лв. за електронно управление
A A+ A++ A

Общо 7 млн. лв. ще бъдат предоставени по Оперативна програма „Административен капацитет“ (ОПАК) за проекти, които ще усъвършенстват информационно-комуникационната среда в държавната администрация за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса, съобщиха от оперативната програма.

Над 80 представители на централната администрация взеха участие в днешния информационен ден в София по повод новата открита процедура по програмата.

Централните администрации в момента могат да кандидатстват по процедура по приоритетна ос ІII „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление“, подприоритет 3.2 „Стандартна информационно-комуникационна среда и оперативна съвместимост“, бюджетна линия BG051PO002/12/3.2-03.

Минималната стойност за отделните проекти е 100 000 лв., а максимален праг няма. Проектите трябва да бъдат изпълнени в рамките на 18 месеца.

По тази процедура ОПАК ще финансира например дейности за изграждане на информационно-комуникационни системи, за разработване и внедряване на нови модули към съществуващи информационни системи, за разработване на анализи и програми за развитие на националната инфраструктура за пространствена информация; за разработване на анализи, методологии за организация, мониторинг, координация и контрол за управление на информационната сигурност и др.

Експертите от Управляващия орган припомниха, че кандидатите предварително могат да оценят проектните си предложения чрез таблиците за оценка, публикувани на сайта на ОПАК в улеснение на бенефициентите.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17 април.

#ОПАК #администрация #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"