Дъмпела в ареста за 72 часа

Дъмпела в ареста за 72 часа
Багата бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За 72 часа в ареста остава задържаният за инцидента с българския състезател по самбо Благой Иванов–Багата в столично заведение 23-годишен Д.С. – Дъмпела, съобщиха от МВР.

Софийска градска прокуратура му е повдигнала обвинение по чл. 115 във връзка с чл. 18 от НК. През вчерашния ден бяха извършени редица процесуално-следствени действия, претърсвания и изземване на веществени доказателства, съотносими към образуваното дело.

Разследващият екип, в който участват криминалисти от столичната дирекция, Първо районно управление и техни колеги от Главна дирекция „Криминална полиция“, е разпитал 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение.

От извършените до момента разпити се установило, че най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи. Продължава работата по установяване и издирване на други участници в инцидента.

Дъмпела е криминално проявен – през 2008 г. е регистриран за изнудване на територията на Трето районно управление, през 2009 г. е задържан в Дупница за притежание на наркотици и използване на неистински документи – в колата му е открита дрога, а при последвалата проверка се установило, че номерът и документите на автомобила са неистински.

Нападението над Благой Иванов–Багата е изцяло криминален случай, който е провокиран и под въздействието на алкохола, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

До инцидента се стигнало след сблъсък на две групи, които са искали да покажат кой е по-силен, каза Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Стабилизирано е състоянието на бореца Благой Иванов–Багата, който беше намушкан с нож в неделя при сбиване в столичен клуб, но все още има опасност за живота на спортиста, съобщиха по-рано от „Пирогов“.

Багата бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Той е с прободна рана под мишницата, която стига до сърцето.

Инцидентът стана на столичната улица „Граф Игнатиев“ 12 в бар „Айс“. В заведението са нахлули 7-8 души с палки, разменени са били кратки реплики и след това е последвал побой, в суматохата е бил намушкан и Багата.

#„Пирогов“ #улица „Граф Игнатиев“ #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #наркотици #Дупница #Главна дирекция „Криминална полиция" #НК #Софийска градска прокуратура #Дъмпела #Багата #Благой Иванов #самбо #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"