Павлова спира безразборното строителство по Черноморието

Павлова спира безразборното строителство по Черноморието
Бреговата ивица на Черноморското крайбрежие е 378 км и 165 км от тях са крайбрежна плажна ивица. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първата и най-основна цел на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и на предлаганите промени в него е да сложим край на безразборното строителство и презастрояването на нашето крайбрежие, заяви Лиляна Павлова.

Това министърът на регионалното развитие и благоустройството направи на Кръгла маса за промените в закона, организирана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), предаде агенция „Фокус“.

„Втората основна цел на този закон е да ограничим строителството в 100-метровата зона по брега. Третата цел е да сложим край на бетоновите постройки по пясъка. Четвъртата ни цел е да сложим край на сергиите с всякакви стоки в т.нар. зона А, както и по протежението на цялата плажна ивица на нашето Черноморие“, уточни Павлова.

Бреговата ивица на Черноморското крайбрежие е 378 км и 165 км от тях са крайбрежна плажна ивица, 160 км от които са много ясно обособени морски плажове, 44 км от тях са дадени на концесия, добави тя.

По думите й тези, които са отдадени под наем, са 32 км общо от нашите 207 обособени морски плажове на разстояние от 160 км.

Най-много от тях са на територията на Област Бургас – 112, допълни Лиляна Павлова.

#Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #Министерството на регионалното развитие и благоустройството #МРРБ #Черноморие #плаж #ивица #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"