Багата пострадал, докато разтървавал биещи се

Багата пострадал, докато разтървавал биещи се
Семейството на самбиста и ММА боец Благой Иванов–Багата и неговият мениджър Ивайло Гоцев съобщиха в официално изявление, че Багата е бил наръган, докато се е опитвал да разтърве биещи се. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Семейството на самбиста и ММА боец Благой Иванов–Багата и неговият мениджър Ивайло Гоцев съобщиха в официално изявление, че Багата е бил наръган, докато се е опитвал да разтърве биещи се.

„В злощастната вечер Благой беше излязъл с приятели, за да отбележи отличното представяне на българските боксьори на турнира „Странджа“. Късно през нощта е възникнала неприятната ситуация на напрежение между две компании. Единствената вина на Благой е, че се е опитал да разтърве хората и да потуши скандала. Резултатът е ясен на всички“, пишат родителите на самбиста, предаде БТА.

Те съобщават, че Багата се е готвел да замине за САЩ в началото на март, след като е бил на едномесечен лагер на „Белмекен“, за да се подготви за следващата си среща. Тя трябвало да се проведе в Атлантик Сити на 11 май.

25-годишният спортист беше наръган с нож в столично заведение в неделя сутринта. Той бе откаран в „Пирогов“ и претърпя шестчасова операция, като състоянието му все още е критично и има опасност за живота му.

Тази сутрин началникът на Централната реанимация в „Пирогов“ доц. Стоян Миланов заяви, че Благой Иванов е в относително стабилизирано състояние, но опасността за живота му остава.

Вчера за нападението срещу Багата бе задържан 23-годишният столичанин Даниел Стефанов с прякор Дъмпела, след като в медии бе съобщено, че компанията на Благой Иванов е атакувана от групата около Дъмпела, представител на люлинския ъндърграунд.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов каза днес, че Дъмпела ще бъде задържан за 72 часа с прокурорско постановление, тъй като според свидетелските показания именно той е човекът, посегнал с нож на самбиста.

Градският прокурор на София Николай Кокинов пък посочи, че на Дъмпела ще бъдат повдигнати обвинения за опит за убийство, и добави, че вероятно след изтичането на 72 часа прокуратурата ще поиска постоянно задържане под стража.

Цветанов уточни, че двете компании са били под въздействието на алкохол и между тях е възникнал инцидент. Той добави, че се издирват още хора от компанията на Дъмпела.

#Благой Иванов #Багата #сбиване #Дъмбела #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »