Бандитски палати стават детски лагери

Бандитски палати стават детски лагери
Резиденцията на Митьо Очите в Сунгурларе се разиграва за осми път на публичен търг, но желаещи да я купят няма. Снимка: www.burgasinfo.com
A A+ A++ A

Бандитски палати, които са били отнети в полза на държавата, могат да се превърнат в детски лагери или домове за стари хора. Тази идея се разисква на Междуведомствения съвет, който управлява конфискуваното гангстерско имане, след като стане собственост на държавата, съобщава „Монитор“.

Доста често се оказва, че никой не желае да купи конфискуваните мафиотски имения. Затова те се оставят да се рушат или в крайна сметка осъденият бандит успява да придобие къщата си чрез подставено лице, което се явява на търга вместо него. По този начин разследваният се оказва собственик на имот, закупен за малко пари и узаконен пред държавата.

Според стария закон, когато къщите на един бандит се отнемат в полза на хазната, те се стопанисват от Националната агенция по приходите Проверява се дали имотите и колите не са нужни за някои от държавните или общинските администрации и ако няма желаещи за тях, се пускаха на търг. Ситуацията е сходна и след промяната на закона.

Сега Междуведомственият съвет, който е под шапката на финансовото министерство, управлява имуществото, а ако никой не го иска, се дава на данъчните, които го пускат на търг.

Проблемът е, че хората се страхуват да купят имот, за който се знае, че е бил собственост на бандит. Разследващи разказват, че преди време никой не е пожелал да купи нито хотела на Ванко 1 в Пловдив, нито имот на Митьо Очите край морето. В момента сградата в града под тепетата е превърната в данъчна служба.

Според шефа на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев възможен вариант в такива случаи е имотът да се използва за социални нужди.

#бандит #лагер #имот #Пламен Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"