Найденов: Няма заплаха за националната ни сигурност заради Украйна

Найденов: Няма заплаха за националната ни сигурност заради Украйна
Министър Найденов, премиерът и министрите на транспорта и образованието посетиха Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров".Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма непосредствена заплаха за националната ни сигурност заради кризата в Украйна, заяви във Варна министърът на отбраната Ангел Найденов.

Министър Найденов, премиерът и министрите на транспорта и образованието посетиха Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров".

"Не виждаме опасност за сигурността на страната в този момент, което означава, че не виждаме и потребност от искане за допълнително разполагане на сили и средства на нашите партньори на наша територия", заяви Найденов.

Министърът на отбраната обяви, че е доволен от подобряването на икономическите показатели на военния завод "Арсенал" във Варна, който е увеличил приходите си двойно.

По думите му преди да се премине към изграждането на кораби, трябва да бъде решен проблемът със закупуването на новия тип бойни самолети.

Запитан за ремонта на Дома на флота във Варна министър Найденов обяви, че до края на май ще приключи процедурата за избор на изпълнител на проекта, който е на стойност над 700 000 лв.

#заплаха #национална #сигурност #Ангел Найденов #завод #"Арсенал" #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »