Най-четеният американски сайт: Туристи, посетете София!

Най-четеният американски сайт: Туристи, посетете София!
София е сред препоръчаните от Huffington Post топ дестинации, които трябва да се посетят, преди да са станали известни. Снимка: Aleksandrina Getova, Фейсбук
A A+ A++ A

Най-четеният американски сайт Huffington Post постави родната столица София в своята класация „15 места, които да посетите, преди да станат известни“.

Медията се позовава на проучване на Price of Travel, според което София е най-евтиният туристически град за 2014 година.

„Сигурни сме, че столицата на България няма да остане в тайна още дълго време. Идеална е за разходки и притежава млад, пулсиращ дух в комбинация със старинни църкви, открити пазари и отоманска архитектура.“

Ето кои са останалите места от класацията, достойни за посещение според Huffington Post, дори преди да са станали известни:

Ко Ронг, Камбоджа

Снимка: travelerguidance.blogspot.com

Посещението на този магичен остров в Камбоджа е сякаш влизаш в пощенска картичка. С няколко дървени бунгала и рибарски селца (без пътища!), за мнозина Ко Ронг е като Тайланд от преди 20 години. Преди туристите да загрозят непокътнатите плажове.

Само преди няколко години фериботи започват да превозват туристи до острова, но простата красота на мястото все още е запазена. Докато някой не реши да строи летище там...

Хосе Игнасио, Уругвай


Снимка: flickr.com/ Daniel Mirhha

Едва около 300 души реално живеят тук, но през зимата (тоест южноамериканското лято) Хосе Игнасио е пренаселен от световни звезди като Шакира. След като през пролетта ще отваря врати луксозен хотел там, очаква се градчето да стане домакин и на международен арт панаир. Дотогава обаче може да се насладите на малките бохемски бутици и на пикантните пържоли в „Ла Хуела“ в относително спокойното откъм папараци местенце.

Мианмар


Снимка: codyromano.com

Туристическият бизнес в Мианмар расте главоломно. През 2010 година страната е била посетена от едва 300 000 души, докато три години по-късно цифрата е нараснала на над 2 милиона туристи. Преди и цените да скочат там, отидете да се повозите на лодка в езерото Имле, разгледайте тъмната като пещера пагода и се възхитете на залязващото слънце над Шведагон Пая.

Рига, Латвия

Снимка: www.tohota.com

Латвия е най-добре пазената тайна на Европа, но това би могло да се промени, след като Рига стана Европейска столица на културата за 2014 година. Столицата се слави и като една от най-евтините дестинации за пътешествениците, със средни разходи от около 33 долара на ден за храна, подслон, транспорт и забавления. Побързайте да посетите Старата Рига, древната кула „Св. Петър“ и да получите доза култура в Националната опера.

Замбия и Зимбабве

Снимка: www.thrilledtotravel.com

Едно толкова красиво място като водопада Виктория няма как да не стане известно. Най-близкото летище вече е разширено, като дава възможност на хиляди международни пътешественици лесно да стигнат до това природно чудо на границата на две държави. Недалеч е и Природният парк „Хуанге“ с огромна популация на диви животни, включително над 30 000 слона.

Пулия, Италия

Снимка: www.telegraph.co.uk

Една дестинация, удобна за пътуващи семейства, тъй като се свързва с опитване на завидни кулинарни изкушения. На „тока“ на италианския Ботуш средиземноморската диета приема една от най-чистите си и вкусни форми: храната (маслини, салам и артишок) е местно производство, ресторантите са тихи, но качествени, като всичко това се случва почти на плажа.

Роатан, Хондурас

Снимка: usa305.blogspot.com

Островът Роатан не оглавява списъка на плажуващите в Карибието, но това е може би защото още не са чули за него. Едва през 2005 година круизните кораби започнаха да спират тук (макар престъпността да е голяма и властите да предупреждават посетителите, обикновено груповите посещения са безопасни). Освен всичко друго дайвърите посещават Роатан заради идеалният риф на 35 метра от брега. Може да си правите разходки до различни точки на острова, на някои от които най-вероятно ще бъдете единственият човек на пясъка. Полетите до Роатан не са особено чести, но са лесно постижими. Хванете първия, преди да се е разкрила тайната.

Йорк, Великобритания

Снимка: www.geograph.org.uk

Освен чаровните старовремски кръчми, кафенета и чайни (някои от тях са в сгради от 16. век!) Йорк с гордост помещава една от най-големите готически катедрали в Европа. Tour de France ще мине през района това лято, като ще успее да улови магията на това малко историческо градче.

Бусан, Южна Корея

Снимка: en.wikipedia.org

Ако се наситите на Сеул, най-вероятно е да се влюбите в магията на Бусан. Тази дестинация ще ви предложи впечатляващ Музей на изкуствата, открит резерват за птици и рибен пазар с примамлива жива стръв.

Манила, Филипините


Снимка: thanjaitours.com

Трафикът и бедността още са налице, но това не означава, че трябва да стоите далеч от красивия хаос на Манила. Според ценовите анализи средната цена на едно ядене от три ястия в Манила е само 18 долара, в сравнение с 95 долара в някои други градове. Няма да е учудващо, ако туристите се изморят от Тайланд и започнат да предпочитат Филипините - дотогава разгледайте художествените галерии, опитайте богатата домашна храна и Музея на обувките.

Пу Куок, Виетнам

Снимка: vietnamairlinestickets.com

Ако търсите укротена, но пленителна природа с перлено чист пясък далеч от тълпата, то остров Пу Куок е за вас. Може да си наемете мотор, с който да обиколите пътищата с червена пръст, преди да се гмурнете в бистрата вода на океана. Островът е предопределен да бъде следващата гореща дестинация на Виетнам, но все още не е широко разработен.

Кеп, Камбоджа


Снимка: www.mintjellie.com

Кеп е абсолютно автентичен остров, на който насладата е сигурна. Любителите на морската кухня трябва да го посетят дори само заради пазара на омари на плажа, където деликатесите се продават направо от океана. След това се приготвят по съвършен начин в рустикални ресторанти по крайбрежната линия.

Салинас Грандес, Аржентина

Снимка: www.lacienagaturismo.com.ar

Сред дълбоката пустиня може да си помислиш, че това е едно огромно изсъхнало езеро от сняг, но на втори поглед се вижда, че това е едно километрично пространство на солна равнина, което блести като гигантско огледало след дъжд. Трудно е да се стигне до Салинас Грандес, но хората вероятно ще го опознаят повече, когато се наситят на солните равнини на Боливия, които са много по-известни и посещавани.

Амбергис Кайе, Белиз


Белиз няма начин да не стане най-новата гореща точка на Централна Америка и тогава Амбергис Кайе ще бъде пренаселен от туристи. Пътешествениците едва наскоро започнаха да забелязват големия потенциал за гмуркане на дестинацията.

#София #Камбоджа #Уругвай #Филипините

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"