ЕК: Възможно е Русия да спре газа за ЕС

ЕК: Възможно е Русия да спре газа за ЕС
Европейската комисия определи като неоснователни критиките в поредното писмо на руския президент Владимир Путин, в което той я обвинява в бездействие по украинските енергийни проблеми. Снимка: www.bulgaria-news.bg
A A+ A++ A

Европейската комисия определи като неоснователни критиките в поредното писмо на руския президент Владимир Путин, в което той я обвинява в бездействие по украинските енергийни проблеми и предупреждава за възможно спиране на газовите доставки за Европейския съюз, предаде БНР.

„На 2 май беше поставено началото на тристранен диалог между Еврокомисията и енергийните министри на Русия и Украйна. Беше потвърдено от всички страни, че докато тези тристранни разговори продължават, доставките на газ няма да бъдат прекъсвани. Бих искала отново да изразя ясните очаквания на Европейския съюз и Европейската комисия, че всички страни държат на думата си и остават надеждни партньори в доставката и транзита на газ, което е в техен собствен интерес – защото енергетиката не трябва да се използва като политическо оръжие“, заяви говорителят на ЕК Пия Хансен.

Хансен обяви също, че ЕК ще излезе с общ отговор на писмото на Владимир Путин, а поставените в него проблеми още в понеделник ще бъдат обсъдени на среща на еврокомисаря по енергетиката и руския енергиен министър.

#ЕК #ЕС #Русия #Владимир Путин #Пия Хансен #Хансен #газови доставки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »