Сблъсъци на протест в Турция, има ранени демонстранти

Сблъсъци на протест в Турция, има ранени демонстранти
В сряда бе обявено, че около 150 миньори все още се намират под земята. Шансовете за откриването им живи са нищожни, категорични са експерти. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сблъсъци между полиция и демонстранти избухнаха по време на протести в Измир срещу трагедията с 282-ма миньори в турския град Сома и се превърнаха в батална сцена. Те протестираха срещу небрежността на кабинета на премиера Ердоган, довела до най-голямата трудова злополука в историята на страната. Полицията отговори със сълзотворен газ и водни оръдия. Неуточнен брой демонстранти са ранени и са настанени в болница, предаде агенция ЕФЕ.

Хиляди турци излязоха на протест в няколко града, а в центъра на Измир излязоха 20 000 души. Протести имаше още в Бурса, Анталия, Анкара и Истанбул, както и в самия град Сома.

Демонстрантите в Сома настояват за оставка на премиера Реджеп Таийп Ердоган. В сряда десетки хиляди членове на редица големи профсъюзи в Турция обявиха еднодневна стачка. Според работодателските организации приватизацията на мините сериозно е влошила условията на труд в тях.

В сряда бе обявено, че около 150 миньори все още се намират под земята. Шансовете за откриването им живи са нищожни, категорични са експерти.

Управляващите в Турция са отхвърлили идея за разследване на мината в Сома, където загинаха 282 души. Миналия месец опозиционният политик Йозгюр Йозел се появи с миньорска каска в парламента, искайки разследване заради многобройните инциденти в мини в западния турски град.

Управляващите в Турция са отхвърлили идея за разследване на мината в Сома, където загинаха 282 души. Миналия месец опозиционният политик Йозгюр Йозел се появи с миньорска каска в парламента, искайки разследване заради многобройните инциденти в мини в западния турски град.Копирано от standartnews.com

#Турция #протест #демонстранти #миньори #Сома #Измир #Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"