Делото срещу Цветанов отложено за 29 май

Делото срещу Цветанов отложено за 29 май
Цветан Цветанов е подсъдим по това дело за това, че пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции "Не!!!" на шест искания за СРС- та. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Краят на процеса срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов бе отложен, защото съдът не получи постановление на прокуратурата за образуване на досъдебно производство, което бе изискал, предаде репортер на БГНЕС.

Съдия Тони Гетов обясни, че това постановление е важно заради датата, на която е образувано досъдебното производство, тоест дали тя предхожда датата на исканията за използване на СРС-та, предаде БГНЕС.

Цветан Цветанов е подсъдим по това дело за това, че пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции "Не!!!" на шест искания за СРС- та.

След като стана ясно, че постановлението не може да бъде изпратено от съда, тъй като е с гриф, прокуратурата поиска един час, за да го предостави. Оказа се обаче след изтичането на този час, че те няма да успеят, а могат да предоставят само удостоверение от съответната прокуратура кой, кога и за какво е образувано досъдебното производство.

Съдът поиска постановлението в четвъртък и от Окръжната прокуратура в Ловеч. Така делото срещу Цветан Цветанов ще продължи със сигурност след вота, тъй като следващата дата за заседание е за 29 май.

#Цветан Цветанов #съд #постановление #прокуратура #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »