Стойнев: Търсим начин ЕИБ да финансира газовата връзка с Гърция

Стойнев: Търсим начин ЕИБ да финансира газовата връзка с Гърция
„Търсим варианти Европейската инвестиционна банка да инвестира в строителството на интерконекторната газова връзка с Гърция“, заяви Драгомир Стойнев. Снимка: banks.dir.bg
A A+ A++ A

„България ще търси варианти Европейската инвестиционна банка да инвестира в строителството на интерконекторната газова връзка с Гърция“, заяви енергийният министър Драгомир Стойнев.

Минисдтърът заяви, че е имал среща с представители на ЕИБ, за да обсъдят вариантите за финансиране на газовата връзка и припомни, че изграждането на газовите връзки е приоритет за страната ни. През следващата седмица представители на българското правителство ще посетят Турция, където ще проведат преговори за изграждането на газовата връзка с Турция.

„Основен приоритет на правителството покрай кризата в Украйна остава изграждането на газопровода „Южен поток“, каза още Стойнев. Той допълни че през лятото се очаква евентуално да започне строителството на морската част от газопровода, както и на сухоземното трасе в България.

България е и единствената страна, която сключи договор с консорциума „Шах Дениз 2” за 1 млрд. куб. м., които трябва да достигнат до нас чрез интерконекторната ни връзка с Турция, припомни още министър Стойнев.

#Драгомир Стойнев #Украйна #ЕИБ #България #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници