Цветелин Кънчев бил помилван по политически причини

Цветелин Кънчев бил помилван по политически причини
Лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев е бил помилван по политически причини, твърди адвокат Даниел Стоянов. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев е бил помилван по политически причини, твърди адвокат Даниел Стоянов, дългогодишен член на помощната комисия, давала становище, преди бившият вицепрезидент Ангел Марин да реши кого да помилва.

„Цветелин Кънчев беше помилван по политически причини“,  заяви Стоянов пред БНР.

„Цветелин Кънчев е бил помилван с условна присъда от вицепрезидента въпреки нашето изрично становище и въпреки мнението ни, че условно наказание не може да бъде помилвано, защото функцията на помилването е да освобождава от изтърпяване на наказание, а това означава нещо, което е ефективно наложено“, обясни той.

„Комисията по помилванията е най-рестриктивната през годините, с най-малко помилвания на осъдени лица“, посочи Стоянов.

На въпрос трябва ли да бъдат помилвани излежаващите присъда за убийство адвокат Стоянов отговори, че това е въпрос на индивидуална преценка.

„Личното ми мнение е, че такива хора никога и по никакъв начин не би трябвало да получават висша държавна милост. Надявам се новият вицепрезидент г-жа Маргарита Попова да направи нещо по въпроса за т.нар прозрачност и публичност по помилванията и оттам да имаме една по-голяма прозрачност въобще в дейността на затворите и затворените институции“, каза Даниел Стоянов.

#помилване #вицепрезидент #Ангел Марин #„Евророма“ #Цветелин Кънчев #адвокат #Стоянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"