Парк „Странджа” дава 384 000 лв. за сайт

Парк „Странджа” дава 384 000 лв. за сайт
Обществената поръчка е обявена на 11 март т. г. като част от проекта „Устойчиво управление и устройство на ПП „Странджа“. Снимка: bulgariainside.com
A A+ A++ A

Природен парк „Странджа” отпуска сумата от 384 000 лева за ремонт и разширение на сайта си, алармираха от Национална асоциация „Българско Черноморие“, цитирани от бТВ.

Обществената поръчка е обявена на 11 март т. г. като част от проекта „Устойчиво управление и устройство на ПП „Странджа“. Тя включва разширяване на сайта на парка, превеждането му на английски език, както и изграждане на цялостна система за електронно представяне и подпомагане на дейности с хардуерно и софтуерно обезпечаване на стойност 320 000 лв. без ДДС, с начислено ДДС сумата става 384 000 лв.

„Интересно е, какво са намислили да правят в парк „Странджа“ с такава извънземна техника и защо изобщо им е необходима тя?“, попитаха от асоциацията.

По думите на Захари Савов, който е написал техническото задание за информационната система, сумата не е голяма. В нея се включвали приложения за мобилни устройства за посетителите, научните работници и служителите на парка.

За закупуването на техника са предвидени около 100 000 лева – за сървъри и таблети.

„По този начин ще направим достъпа до значимостта на парка с неговите дадености, за да могат повече хора да го оценят“, обясни голямата сума директорът на парка Петко Нанчев.

#парк #"Странджа" #дава #сайт #електронно #представяне #ремонт #разширение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"