Бюлетините тръгват към страната, пази ги жандармерия

Бюлетините тръгват към страната, пази ги жандармерия
Създадено е звено между МВР, ДАНС и прокуратурата за осигуряване на реда по време на изборния ден. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жандармерия ще пази бюлетините за изборите за Европейски парламент. Общо 12 500 служители на реда ще се грижат за охраната на бюлетините и за изборите.

Първият камион, който ще транспортира изборни книжа и бюлетини за предстоящия евровот, вече тръгна от печатницата на БНБ.

„Абсолютно на 100% залагам името си, че при тези избори една бюлетина няма да излезе от контрол. Нито една“, каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Отпечатани са 7 381 000 бюлетини. За тези избори те са отпечатани в печатницата на БНБ заради така наречения „Костинбродски скандал”.

Бюлетините ще се транспортират първо до областните администрации, а оттам - в районните избирателни комисии. В сряда ще бъдат доставени бюлетини в седем областни града. Следващата седмица вече ще пътуват до общините.

Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров каза, че за първи път са взети мерки със силите на жандармерията да се охранява печатницата на БНБ, където се изработват бюлетините.

Правителството е осигурило 3 милиона лева за МВР. Създадено е звено между МВР, ДАНС и прокуратурата за осигуряване на реда по време на изборния ден.

#жандармерия #пази #бюлетини #избори #Европейски #Парламент #евроизбори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"