Положителната оценка на БЕХ прогнозира рентабилност

Положителната оценка на БЕХ прогнозира рентабилност
Международните оценки на Български енергиен холдинг (БЕХ) ни дават увереност", твърди изпълнителният директор Иван Йончев. Снимка: www.youtube.com
A A+ A++ A

„Международните оценки на Български енергиен холдинг (БЕХ) ни дават увереност, че предприетите действия са в правилната посока, заявява изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Иван Йончев в интервю за агенция "Фокус".

“Първите положителни международни оценки, които се дадоха за действията на БЕХ, получихме в края на 2013 г. след успешното класиране на облигационната емисия в размер на 500 млн. евро и изключително изгодният лихвен процент, по-натиск от постигнатия при емитирането на държавни облигации през предходната година“, твърди Йончев.

По думите му, най-важното в едно такова действие е, че БЕХ и групата получи признание от западните инвеститори, които въпреки състоянието на енергетиката са убедени в действията, които са предприети от мениджмънта на БЕХ и от Министерство на икономиката и енергетиката.

„БЕХ е вече разпознаваем участник на международните пазари. Включително и действията на БЕХ, и на регулаторната рамка бяха оценени положително от международната кредитна агенция „Фич”, според която предприетите действия от страна на холдинга, промените ще доведат до по-висока рентабилност в групата на БЕХ”, каза още Йончев.

#Иван Йончев #БЕХ #пазари #Фич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"