САП Лабс България

САП Лабс България
A A+ A++ A

54 000 служителя в 50 различни държави работят за най-голямата компания за бизнес софтуер в света, чиято централа е разположена във Валдорф, Германия.

Така наречените „лабове" на САП формират глобална мрежа, в която участват Бразилия, България, Германия, Израел, Индия, Ирландия, Канада, Китай, Русия, САЩ, Унгария и Франция. Лабовете концентрират таланти, технологии и иновации и осигуряват необходимата среда за развойна дейност, създаване и поддръжка на софтуера.Този тип структура позволява на САП да действа локално, като организира дейността си глобално.

САП Лабс България е основана през 2000 г., когато САП решава да дойде в България, за да запълни конкретна продуктова ниша. Възползвайки се от потенциала на човешкия капитал в страната ни, „Лабът" в София се разраства до 500 служителя и успява да позиционира САП като ключов играч в световната Java общност. Приносът на САП Лабс България се изразява в създаването и поддържането на почти всички Java-базирани продукти на САП.

Като технологичен център, ангажиран в развойната дейност, разработката и поддръжката на САП платформите за програмиране на бизнес процеси и приложения, българският лаб допринася за осигуряването на основата на on-premise решения като SAP NetWeaver, Composition Environment, BPM, PI, Enterprise Portal, като това включва тяхната администрация и управление на жизнения цикъл. В on-demand пространството САП България отговаря за основна част от Java OnDemand платформата на САП.

САП Лабс България е един от пионерите и лидерите в прилагането на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при създаването на софтуер в България.

Компанията е активен член на българското бизнес общество и организира и подкрепя бизнес събития с фокус върху създаването на софтуер.

САП Лабс България си сътрудничи с български университети в рамките на програмата SAP University Alliances.

#САП Лабс #Инвеститори на десетилетието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Топ инвеститори
Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници