41% от служителите в България се чувстват ценени

41% от служителите в България се чувстват ценени
Едва 41% от служителите у нас се чувстват ценени от компанията, в която работят. Снимка: www.nsss-bg.org
A A+ A++ A

Едва 41% от служителите у нас се чувстват ценени от компанията, в която работят, показва международното проучване „Най-добрите работодатели“, в което България се включва за осма година през 2014 г. На друго мнение обаче са топмениджърите, като 70% от тях твърдят, че служителите им получават подобаващо признание за свършената работа.

Изследването показва, че най-големи разминавания между удовлетвореността на мениджърите и служителите има по отношение на допълнителните придобивки и възможностите за кариерно развитие.  Удовлетвореност от допълнителните придобивки изпитват 79% от мениджърите и едва 46% от служителите.

Допълнителните придобивки включват застраховки, здравни услуги, служебен транспорт, ваучери за храна и други. Най-големи бюджети за допълнителни придобивки се планират в секторите високи технологии и аутсорсинг. По отношение на кариерните възможности 68% от мениджърите смятат, че компанията предоставя добри варианти на служителите, докато едва 39% от служителите подкрепят това мнение.

#развитие #ваучери #мнение #България #работа #бюджети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »