3% повече британци са дошли в България тази зима

3% повече британци са дошли в България тази зима
„С 2-3 на сто е ръстът на британските туристи у нас тази зима“, съобщи заместник-министърът на икономиката с ресор „Туризъм“ Иво Маринов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Британските туристи, избрали да посетят България тази зима, са били с около 3% повече от миналата.

„С 2-3 на сто е ръстът на британските туристи у нас тази зима“, съобщи заместник-министърът на икономиката с ресор „Туризъм“ Иво Маринов, предаде БНР.

Миналата година страната ни е посетена от малко над 284 хиляди британци, каза той по време на заключителната пресконференция по проекта за рекламна кампания на пазар Великобритания.

49% от британските граждани се записват чрез интернет, 41% - чрез туроператорска агенция.

„Основните предпочитания са към четири- и петзвездни хотели и са ориентирани към летни почивки и зимни ски ваканции“, посочи Иво Маринов.

В бъдеще, в рамките на тази кампания, страната ни ще бъде показвана като целогодиша туристическа дестинация с акценти върху културния, балнео- и СПА туризма, голфа. Кампанията отчита мащабно медийно присъствие на България във Великобритания.

Подобни рекламни кампании са предвидени и за Русия, Германия, Великобритания, Швеция, Румъния и Полша, бюджетът е 7 милиона лева, каза още заместник-министър Иво Маринов.

#Иво Маринов #британци #туризъм #България #кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »