В бургаски ресторант предлагат печено куче?

В бургаски ресторант предлагат печено куче?
Снимка: burgasutre.bg
A A+ A++ A

Пролетно агне по по китайски може да си поръча всеки в Бургас. Екзотиката е, че за авантюристично настроените кулинари се сервира вместо агънце... кученце. При това два вида. За новобогаташите се предлагат специална порода лаещи, отгледани във ферми в Далечния Изток, съобщи burgasutre.bg по информация на свой читател.

Според него гозбата не била обявена официално в менюто, защото у нас това е забранено. Доставяли се по поръчка и били много скъпи - над 1000 лева. За средния българин порцията е малко над 50 лева. Опитали от храната казват, че месото е някак по-плътно и по-жилаво. Ценители обясняват, че месото е по-жилаво, ако животното се е хранило с месо и кокали. Ако е отгледано със суха храна и зеленчуци, било перфектно за ядене. Кучешките дробчета се сервират отделно. Според специалисти са абсолютно чисти за разлика от бъканите с хормони и всякаква друга химия пилешки и свински дробчета.

В Китай консумацията на кучешко месо е изключително популярна и е стара традиция. То се използва като мезе за коктейли, семейни събирания и специални случаи. Казват, че то засилва мъжката полова мощ, стопля кръвта в студените зимни нощи и лекува много болести. Китайците го смятат за пълно с протеини и много добра алтернатива на пилешкото, свинското и говеждото.

Проверка на Burgasutre установи, че в нито един китайски ресторант в Бургас не се предлага кучешко. От заведенията категорично отрекоха да приготвят подобни ястия.

#Бургас #ресторант #куче #кучешко месо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници