Напрежение в Източна Украйна заради референдума

Напрежение в Източна Украйна заради референдума
Започна референдума за статута на регионите в областите Луганск и Донецк. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Напрежението в Източна Украйна нараства. Медиите в страната непрекъснато публикуват информации за предстоящи сблъсъци и провокации.

През нощта срещу неделя е щурмувана телевизионната кула в източния украински град Славянск. В момента в града обстановката е спокойна, изстрели не се чуват, предаде УНИАН.

В събота вечерта горя пожар в сградата на прокуратурата в Мариупол. Неизвестни лица са хвърлили запалителни вещества. До момента не е известно нито кой е запалил пожарите, нито дали има пострадали. Сградите бяха опразнени по спешност, а в тях нахлуха мародери.

Часове преди започването на референдума за статут на регионите в неделя блокпост на проруските сепаратисти до Славянск е подложен на минометен огън, предаде кореспондент на ИТАР-ТАСС.

Близо 3,2 милиона души имат право на глас на референдума за статута на украинските Донецка и Луганска области, който се провежда днес. Организатори са проруските сепаратисти. Допитването бе обявено за нелегитимно от Киев и Запада, а руският президент Владимир Путин призова за неговото отлагане.

#Донецк #Луганск #Славянск #Източна Украйна #Мариупол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »