Румъния не пусна самолета на руския вицепремиер

Румъния не пусна самолета на руския вицепремиер
Преди два дни вицепремиерът се сблъска с транспортни проблеми, готвейки се да отиде в столицата на непризнатата република, за да участва в парада на победата. Снимка: www.ridus.ru
A A+ A++ A

Румъния не пуска през своето въздушно пространство самолета на вицепремиера на Русия Дмитрий Рогозин, който се завръща в Москва от Приднестровието, съобщи самият Рогозин в Туитър, предаде ИТАР-ТАСС.

„По искане на САЩ Румъния затвори въздушното пространство за моя самолет. Украйна отново не пуска“, написа той.

Специалният представител на руския президент за Приднестровието не смята да отменя посещенията си занапред в Тираспол. „Следващия път ще полетя с Ту-160“ – закани се Рогозин. Става дума за свръхзвуковия стратегически бомбардировач-ракетоносец с изменяема геометрия на крилата.

Преди два дни вицепремиерът се сблъска с транспортни проблеми, готвейки се да отиде в столицата на непризнатата република, за да участва в парада на победата. Самолетът му, летящ за Кишинев, не бе пуснат в украинското въздушно пространство, заради което той бе принуден да лети през България и Румъния.

След втория инцидент руският вицепремиер публикува във Фейсбук обясненията на румънската страна – полетът му във въздушното пространство на северната ни съседка е забранен заради санкциите, въведени от Евросъюза.

#Румъния #пусна #самолет #руския #вицепремиер #Дмитрий Рогозин #България #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"