Бранимир Ботев: Имаме потенциал за алтернативен туризъм

Бранимир Ботев: Имаме потенциал за алтернативен туризъм
България има огромен потенциал от природни ресурси и дадености, които могат да ускорят развитието на алтернативния и специализирания туризъм. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

“България има огромен потенциал от природни ресурси и дадености, които могат да ускорят развитието на алтернативния и специализирания туризъм, на туризма, който съответства напълно на европейските и световните изисквания за опазване на природата, без това да спъва икономическите проекти и инвестиционните намерения”, заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката, с ресор “Туризмъм”, Бранимир Ботев. По думите му, в над 70 на сто от територията на страната ни може да се произвеждат биохрани, наши биовина вече няколко години печелят първи награди в Европа, а по отношение на минералните води сме сред световните лидери, защото имаме най-високата концентрация на термални води спрямо територията си.

Ботев участва в международна конференция “Храната и природата в България в полза на зеления устойчив бизнес”. Дискусията е с подкрепата на посланика на Франция у нас Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан.

Ботев обърна внимание върху факта, че лансираната от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) идея български хотели и ресторанти, които предлагат природно чиста храна от свежи биопродукти, да получават знака „Зелена звезда“, вече е набрала скорост сред бизнеса и по нея има пълно разбиране от агенцията по безопасност на храните.

Стана ясно, че в подготвената от МИЕ Стратегия за устойчиво развитие на туризма в България до 2030 г. е отделено специално място за всички форми на алтернативния туризъм – еко-, селски, балнео-, СПА, етно-, био-, гурме, винен и други, които могат успешно да изведат на преден план богатите природни дадености на страната ни, за да ги превърнат в конкурентен продукт на международните пазари.

#Бранимир Ботев #туризъм #Ксавие Лапер дьо Кабан #спа #МИЕ #стратегия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници