Над 10 хил. деца остават без детска ясла и градина

Над 10 хил. деца остават без детска ясла и градина
10 006 деца остават без място в детските градини и яслите в София след първото класиране. Снимка: bezopasnost.gateway.bg
A A+ A++ A

10 006 деца остават без място в детските градини и яслите в София след първото класиране. Сметката направиха представители на родителски организации, съобщава в. „Труд“. В забавачките бяха приети 8496 деца.

Общият брой на кандидатите бе 25 528, но от тях 2676 се борели за преместване в друга градина. Така в системата останаха „висящи“ 14 356 кандидатури. „Сред тях са 1531 деца на 6 г. и 2891 деца на 5 г., които по закон трябва бъдат включени в предучилищни групи в детските градини и училищата“, обясни заместник-кметът по образованието на Столичната община Тодор Чобанов.

От общината не успяха да кажат колко от тези деца в момента посещават детско или учебно заведение, но твърдят, че през септември ще има места за всички. До края на годината общината планира да бъдат разкрити още около 1000 нови места. Списъците с класирането ще бъдат залепени в градините, както и обявени в интернет.

Родителите ще получат информация на електронните си пощи. Записването започва в понеделник и ще продължи до 17 ч. на 23 май.

#градини #ясли #класиране #община #списъци #Тодор Чобанов #родители #пощи #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"