Стойнев: Вотът на недоверие е политическа игра

Стойнев: Вотът на недоверие е политическа игра
"За мен да заблуждаваш умишлено ЕК, че в страната ти се нарушава европейското законодателство е форма на национално предателство", заяви Стойнев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Политическа игра, без мисъл за енергетиката и за отстояването на националния интерес", така енергийният министър Драгомир Стойнев определи намерението на ГЕРБ за вот на недоверие срещу правителството по темата "Енергетика".

По думите на министъра дебатите са една добра възможност за анализ на сектора - както на сегашните политики, така и на действията на бившите управляващи.

"Надявам се Борисов, който си отиде от власт заради енергетиката, да може да обясни до къде той стигна с проекта "Южен поток" и дали лихвата от 8%, която той договори, беше добра, защо замръзна изграждането на интерконекторните връзки със съседните страни, защо бе спрян износът на ток и кой доведе НЕК почти до фалит", посочи Стойнев.

"За мен да заблуждаваш умишлено ЕК, че в страната ти се нарушава европейското законодателство е форма на национално предателство", заяви Стойнев, цитиран от МИЕ.

Министърът обяви, че няма притеснения за състоянието на дружествата в енергетиката. "Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на "Български Енергиен Холдинг" "ВВ+" със стабилна прогноза", припомни Стойнев.

"При определянето на рейтингите са взети предвид силната позиция на БЕХ групата на пазарите на електроенергия и газ в страната. Според Fitch последните позитивни развития относно регулациите на енергийния пазар в България е възможно да доведат до повишена доходност за групата БЕХ през 2014 г. Задлъжнялостта на групата се определя като приемлива, имайки предвид нивата на задлъжнялост на други енергийни компании в Европа", заяви енергийният министър.

#Драгомир Стойнев #вот #недоверие #политическа #игра #енергетика #лихва #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"