Сблъсъци избухнаха в Мариупол, има 21 жертви

Сблъсъци избухнаха в Мариупол, има 21 жертви
Според украинския информационен сайт „Инсайдър“ осем проруски активисти са убити в престрелките. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

21 души са загинали в сблъсъците, избухнали между украински военни и проруски поддръжници в югоизточния украински град Мариупол, съобщи украинският вътрешен министър Арсен Аваков.

При насилието са загинали 20 бунтовници и един милиционер, обяви той на официалната си страница във Фейсбук. Петима милиционери са били ранени, а четирима бунтовници са заловени.

Според министъра група бунтовници (около 60 души), въоръжени с автоматични оръжия, започнали атаката срещу сградата на милицията в града. По думите на Аваков сградата избухнала в пламъци.

Според местни медии сградата на милицията била евакуирана, но много хора са били принудени да скачат от прозорците.

Украинските войски използвали оръжия с голям калибър в опит да завземат окупирана правителствена сграда в града, предаде руската агенция „Интерфакс“.

Част от екипа на британската медия ITV News в града съобщи в профила си в Туитър за употребата на тежко оръжие и дим от горящи гуми.

„Току-що заснехме сериозна битка в Мариупол. Има снайперисти навсякъде. Тежки оръжия. Един човек бе застрелян точно до мен. Над града се издига черен дим“, написа операторът на медията в града.

Части на украинската армия са влезли в Мариупол, съобщи РИА Новости, позовавайки се на данни от очевидци, според които в града е пристигнала украинска бронирана техника.

#сблъсъци #военни #проруски #активисти #убити #Мариупол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"