НС отхвърли искането за предсрочно отстраняване на Мая Манолова

НС отхвърли искането за предсрочно отстраняване на Мая Манолова
Парламентът отхвърли искането на ГЕРБ за предсрочно отстраняване на Мая Манолова от поста й на заместник-председател на Народното събрание. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

След повече от три часа дебати с 57 гласа „за“, 106 „против“ и един „въздържал се“ парламентът отхвърли искането на ГЕРБ за предсрочно отстраняване на Мая Манолова от поста й на заместник-председател на Народното събрание.

Според ГЕРБ Манолова се държи арогантно и злоупотребява с правомощията си. Особено „обидени“ в партията са от държанието на Манолова в четвъртък, когато в залата се гледаше законът за МВР и проекторешението за създаване на анкетна комисия, която да проучи срещите на президента Плевнелиев с ЕРП-тата.

От ГЕРБ заявиха още, че Манолова не спазва правилника и прекъсва депутатите, репликира ги и ги коментира. Според справка от най-голямата парламентарна партия в рамките на 42-рото Народно събрание Манолова е говорила 21 часа, което сумарно надвишава времето, през което е говорила цялата левица.

В защита на Манолова се произнесе председателят на парламента Михаил Миков. Той нарече искането за оставка на Манолова „пореден опит за дестабилизиране работата на Народното събрание“, а мотивите на ГЕРБ - „несериозни“.

#Мая Манолова #ГЕРБ #Манолова #Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници