Запалиха сграда за сирийски бежанци в Турция

Запалиха сграда за сирийски бежанци в Турция
Инцидентът е признак за нарастващото напрежение между бежанците в главните градове в Турция и местните жители в кварталите в централната част на градовете. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сграда за сирийски бежанци в централната част на Анкара е запалена в сряда вечерта. Причина за пожара, запален от живущи в района, са твърдения, че един от местните жители е бил нападнат пред сградата и е пребит от сириец, пише вестник „Хюриет“, цитиран от БГНЕС.

Част от турците и сирийските бежанци влязоха в сблъсъци след разпространяването на мълвата за пребиването. Местните жители започнаха да хвърлят камъни по 3-етажната сграда за бежанци. След намесата на полицията към сградата полетяха запалителни материали, които предизвикаха пожар на втория етаж. Част от събралите се турци опитаха да блокират пътя на пожарникарите.

Пожарът бе овладян едва след като полицията разпръсна тълпата. Сред ранените има и полицейски служители.

Местните власти съобщиха, че има много пострадали от пожара, нанесени са и значителни материални щети. Част от хората, запалили огъня, са задържани.

Инцидентът е признак за нарастващото напрежение между бежанците в главните градове в Турция и местните жители в кварталите в централната част на градовете.

#Анкара #бежанци #сирийци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници