ЕС ще разпредели 1000 милиарда евро, България също ще участва

ЕС ще разпредели 1000 милиарда евро, България също ще участва
България има най-голям интерес от създаването на Европейски енергиен съюз, защото сме малък пазар и сме най-зависими само от един източник на доставките, коментира Кунева. Снимка: Реформаторски блок.
A A+ A++ A

Европейският съюз ще разпредели за следващите 7 години хиляда милиарда евро бюджет. България никога досега не е участвала в разпределението на подобен бюджет – това е голям шанс за нас, заяви водачът на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева в Шумен.

Според нея с тези пари трябва да разпознаем кое е най-важното и да го развием от политически приоритет до реална полза и придобивки за България.

„България има най-голям интерес от създаването на Европейски енергиен съюз, защото сме малък пазар и сме най-зависими само от един източник на доставките. Първият ми приоритет в тази кампания е създаването на Европейски енергиен съюз, чрез който ще купуваме газ на едро като част от цяла Европа и ще постигнем добри цени, за разлика от сегашното положение“, обясни Кунева. Това означава 30% по-евтин газ за производството и домакинствата, по-евтин ток и парно, коментира Кунева.

#Европейският съюз #Меглена Кунева #Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"