Нощ на литературата на 14 май в девет града

Нощ на литературата на 14 май в девет града
A A+ A++ A

На 14 май за трети път България ще отбележи Нощ на литературата. В ежегодния общоевропейски проект ще се включат 9 български града – София, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Перник, Плевен, Пловдив и Русе.

Събитието е по инициатива на Чешкия център в София, организатори са EUNIC България, Руски културно-информационен център, Културен информационен център на Р. Македония, Представителство на Европейската комисия в България, сдружението „София Поетики“ и Фондация „Детски книги“. С подкрепата на Столична община и медийното партньорство на Българското национални радио и „Аз чета“.

В София на 14 май от 18 до 21.30 часа ще има разположени 11 читателски гнезда, съсредоточени около парка „Заимов“ – The Fridge, Столичен куклен театър – салон Я. Сакъзов, Театър „София“, Канала, Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“, ресторант „Славяни“, галерия „Васка Емануилова“, ресторант „Преди 10“, галерия „Сезони“, МГТ „Зад Канала“ и Плюс това. Посетителите ще могат да чуят откъси от австрийски, английски, португалски, гръцки, немски, македонски, полски, руски, чешки и български автори, както и част от книгата, спечелила наградата на детския конкурс „Бисерче вълшебно“, организиран от фондация „Детски книги“. За събитието ще бъдат издадени специални брошури, в които всеки ще може да получи печат от отделните читателски гнезда. Събралият поне пет печата ще има възможност да се включи в томбола в края на вечерта в Столичен куклен театър – салон Янко Сакъзов.

#Нощ на литературата #София #Бургас #Варна #Велико Търново #Габрово #Перник #Плевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"