Жп линията София – Пловдив е затворена

Жп линията София – Пловдив е затворена
Жп линията София – Пловдив остава затворена след катастрофата край град Септември в сряда. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Жп линията София – Пловдив остава затворена след катастрофата край град Септември в сряда.

От полицията съобщиха, че работят по случая и линията остава затворена, докато не приключат и мотрисата не бъде качена обратно на релсите.

Пътниците от влаковете, които пътуват между София и Пловдив, в участъка между гарите Белово и Пазарджик ще бъдат извозени с автобуси. Някои влакове към по-далечни дестинации, които по график минават през гара Септември, ще бъдат пренасочвани по обиколен маршрут през Карлово.

Двайсетина секунди преди сблъсъка машинистът на влака вижда неподвижния ТИР върху релсите. Макар да се движи с ниска скорос,т мотрисата няма достатъчно време да спре и удря камиона.

Той превозва тръби за близкия вагоноремонтен завод. При удара ТИР-ът се разцепва на две. Предполага се, че повечето контузни рани на пътниците във влака са от разхвърчалите се метални тръби. Някои от тях се забиват в прозорците и причиняват тежки травми.

Прелезът не разполага с бариери, но има звуково-светлинна сигнализация. През съоръжението дневно преминават десетки тежкотоварни автомобили. Досега подобни инциденти не е имало.

#релси #камион #мотриса #автомобили #ТИР #Пловдив #София #септември

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници