Протести в Джебел, напрежението ескалира

Протести в Джебел, напрежението ескалира
Напрежението в Джебел ескалира. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици излязоха на протест в родопския град Джебел след жестокото двойно убийство на млада жена и дъщеря й в първия работен ден след празниците. Протестът бе организиран от най-близката приятелка на убитата 24- годишна майка Джейлян – Мерджан Байрам.

От сутринта в сряда хора с плакати срещу жестокото убийство започнаха да се събират пред общината в Джебел. Те настояваха за повече информация и по-сурови мерки срещу престъпленията в града. Хората искаха смърт за задържания 18-годишен Мерт, който според разследващите е заклал жената и детето, след като се опитал да ги обере.

Протестиращите настояха за крути мерки срещу наркопласьорите и наркоманите. Те поискаха също джебелските полицаи да бъдат преместени в други полицейски управления, а в града да дойдат хора отвън.

В Джебел пристигна директорът на полицията в Кърджали, с когото трябваше да разговарят протестиращите, но те настояха това да се случи навън. Протестиращите в Джебел не позволиха комисар Деведжиев да тръгне за Кърджали след срещата в залата. Те го освиркаха и се опитаха да препречат пътя на колата му. Недоволството им бе породено от факта, че разговорът не се проведе отвън.

В крайна сметка след няколко часа напрежение протестиращите пуснаха директора на полицията да си отиде и се прибраха. Те обаче ще протестират отново на празника на града – 19 май.

#Джебел #Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"