Шатката и Хосе Гевара напуснали страната?

Шатката и Хосе Гевара напуснали страната?
Шатката и Хосе били парнаджии в затвора, като се смята, че са избягали от помещението, в което работели близо до изхода в посока ул. “Майор Векилски”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Почти сигурно е, че бегълците от софийския затвор Николай Николов-Шатката и гватемалецът Хосе Гевара са напуснали страната.

"80-90 на сто е сигурно, че са напуснали страната. Вероятно те са прекосили българско-гръцката граница с фалшиви документи за самоличност", заяви близък до следствието пред "24 часа".

Двамата избягаха от затвора на 30 април между 17 и 18,30 ч. Липсата им обаче бе забелязана едва по време на вечерната проверка в 20,30 ч. Шатката излежава 20-годишна присъда за убийството на наркодилър, а Хосе е подсъдим за въоръжен грабеж в прохода Хаинбоаз.

Следствието работи по версията, че бягството им е организирано отвън.

Шатката и Хосе, които са работили като парнаджии, са напуснали затвора с автомобил, твърдят запознати с разследването. Колата, която вероятно е имала синя лампа, ги е чакала в двора на следствения арест. Оттам тя е излязла през един от страничните входове.

Бивш съкилийник на Николай Николов-Шатката, разказа, че най-вероятно затворникът е бил подплашен и притиснат от хора отвън и е избягал, за да оцелее.

„Той има наркотици, връзки, пари. Но нещо го е уплашило и затова е тръгнал да бяга“, коментира той.

#Николай Николов-Шатката #Хосе Гевара #Шатката #Хосе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »